2021 Rossenaar Edam

Home - Over ons
Over ons Diensten Wagenpark Historie Contact & Route

Van vader op zoon

Het bedrijf gaat al drie generaties lang over van vader op zoon. De huidige directie bestaat uit drie heren Rossenaar, die het wegtransport allemaal met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Maar hoe is het ooit begonnen?

 

Op 7 september 1931 richtte opa Rossenaar het bedrijf op. Hij werkte toen nog vanuit zijn woonhuis in Edam. Toen de oorlog uitbrak wist hij zijn kostbare vrachtwagen te behouden door hem te verstoppen onder een hooiberg. Lag het bedrijf daarmee stil? Nee hoor. Hij schafte een boot aan en deed tot mei 1945 alleen nog transporten over het water.

 

In de jaren '50 ging het huis annex kantoor in vlammen op, waarna het pand werd herbouwd. Niet veel later, in 1962, overleed de oprichter van het bedrijf. Zijn oudste zoon, die het roer had overgenomen, kwam al in 1964 te overlijden, waarna oma Rossenaar een tijdlang de scepter zwaaide over het bedrijf. In 1968 bracht zij de zaak onder op een nieuwe locatie en het jaar daarop, in 1969, namen zeven van haar zoons het bedrijf over.

 

Decennialang werkten zij samen in het familiebedrijf. Door de jaren heen gingen sommigen met pensioen, totdat er nog drie broers over waren. In 2001 besloten zij dat het tijd was voor de volgende generatie. Op dat moment trad de huidige driekoppige directie aan. Nog steeds wordt het bedrijf geleid door de familie Rossenaar.Historie